Sandi Planinšek

( 34 мислења) 1157 /

Основи за правење на слатки производи

 • Современи техники за подготовка на десерт
 • Својства на основните состојки за печење
 • Комбинации на вкусови на основни состојки
 • Својства и правилна доза на шеќер
 • Основи на инсерти од крем и овошје
 • Разноврстна подготовка на бисквити
 • Основи за подготовка на разни креми
 • Подготовка на колачиња и основни техники со чоколадо

Кој е Санди Планиншек?

Не е залудно да се каже дека слаткарството е еден вид уметност. Санди Планиншек е по професии готвач, а во срцето страстен слаткар. Младиот и аспирантен слаткар претпочита да подготвува десерти според ликот на овошје, а во моментов работи со свој стил на десерти во реномиран ресторан. Неговата витрина за десерти потсетува на свежо собрана есенска култура од зрели круши do собрани лешници. Најмногу се гордее со десертот во форма на лешник, бидејќи вели дека е технички најбаран.

Зошто едукација преку Интернет за  основа на слатки производи?

Како и секој готвач за пециво, без разлика дали сте или не меѓу оние што создаваат свои десерти само дома и за нивните најблиски или меѓу оние кои веќе ја презеле домашната креација еден чекор повисоко, без сомнение е неопходно да се знаат основните техники на слатки производи. Санди ќе ги сподели со вас основите на слаткарството, преку едукација преку Интернет тие на тој начин ќе прошетаат се од основните состојки до рецепт за вкусна чоколадна торта.

"Акцентот ќе биде главно на практичниот дел од стекнувањето знаење, и после секој сет ќе ве предизвикам за БАМ предизвик за слатки производи."


Санди Планиншек, слаткар • Видео презентација
 • 20.31 минути

  /

  "Ајде брзо да одиме на работа и да видиме што е најважно кога се подготвуваме за печење. Накратко: подготовка на „mis en place“. Ова значи се, од подготовка на состојките до алатки за печење."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 5.05 минути

  /

  "Во ова видео, заедно ќе ги совладаме својствата на состојките што даваат десерти на леснотија, вкус и врзување. Бидејќи ги има се повеќе во денешно време вегани и нашата академија за слатки производи е модерна, ние исто така ќе допреме до неживотинско потекло."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 6.35 минути

  /

  "Сега ќе научивме што ги држи десертите заедно и на што треба да внимаваме кога ги подготвуваме. Ќе започнеме со брашно, најчесто користената состојка, ќе продолжиме со скроб и ќе завршиме со серија средства за гелирање."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 22.19 минути

  /

  "Ајде да влеземе во светот на вкусови и ароми. Знаеме, дека секоја состојка го додава својот вкус на десертот. Дали знаевте дека состојките со поголема содржина на маснотии и арома додаваат уште посилен вкус? Ќе мора да бидеме многу внимателни при дозирање на овие состојки."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 21.56 минути

  /

  "Најслаткото не чека, но во исто време најмногу опасна состојка, е шекер. Знаеме неколку видови шеќер, заедно ќе ги запознаеме шеќерите кои најчесто се користат во слаткарството. Во овој курс, ви прикажувам два различни вида подготовка за карамела, сува и влажна."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 8.06 минути

  /

 • 11.41 минути

  /

  "Бисквитите може да се подготват на неколку начини. Ќе ви покажам какви типови постојат, који се соодветни и како вашиот бисквит ќе биде најлесниот и најмекиот."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 7.44 минути

  /

  "Имам многу почитуван однос кон кремите. Тие можат да бидат многу едноставни, но можат да бидат многу тешки, затоа, прво мора да ги научиме основите за подготовка на креми."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 9.01 минути

  /

  "По дефиниција, мус е лесен крем составен од 3 различни слаткарски техники: емулзија, аерација и гелификација. Ајде да видиме што значи тоа."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 13.41 минути

  /

  "Сега ќе дознаеме за кремите кои се темел на старата слаткара и се користат и денес. Првиот крем што ќе го имаме е слаткарска крема. Исто така, ќе научиме за неговата разновидна употреба."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 8.15 минути

  /

  "Знаеме неколку видови на колачиња. Грубо ќе ги поделиме и ќе ви кажам на што да внимавате при печењето и подготовката. Значи ќе бидат колачиња најдобри."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 26.26 минути

  /

  "Сега, доаѓаме до нај чоколадното видео, во кое се претставени основите на чоколадото и работата со чоколадо. Ќе ви ги откријам сите тајни и трикови за да ве направат мајстор за управување со чоколадо, а не обратно."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 5.08 минути

  /

  "Сега ќе запознаеме два примери за подготовка на ганаше. Студено или топло. Што значи тоа? Полека, ќе ви кажам се во видео курс."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 3.37 минути

  /

  "Сега те чека најсложена задача на академии може да се наречат и конечна задача и доделување на дипломи. Малку за шало малку  за вистина."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

 • 3.25 минути

  /

  "Што е ова? Зошто ни треба ова? Зошто е воопшто HACCP наменет? Ќе треба воопшто да се разгледа? Не грижи се, ќе ти објаснам се."


  Санди Планиншек, слаткарски мајстор

Meistverkauft

48,90 $

28.90 $

 • Современи техники за подготовка на десерт
 • Својства на основните состојки за печење
 • Комбинации на вкусови на основни состојки
 • Својства и правилна доза на шеќер
 • Основи на инсерти од крем и овошје
 • Разноврстна подготовка на бисквити
 • Основи за подготовка на разни креми
 • Подготовка на колачиња и основни техники со чоколадо

Кој е Санди Планиншек?

Не е залудно да се каже дека слаткарството е еден вид уметност. Санди Планиншек е по професии готвач, а во срцето страстен слаткар. Младиот и аспирантен слаткар претпочита да подготвува десерти според ликот на овошје, а во моментов работи со свој стил на десерти во реномиран ресторан. Неговата витрина за десерти потсетува на свежо собрана есенска култура од зрели круши do собрани лешници. Најмногу се гордее со десертот во форма на лешник, бидејќи вели дека е технички најбаран.

Зошто едукација преку Интернет за  основа на слатки производи?

Како и секој готвач за пециво, без разлика дали сте или не меѓу оние што создаваат свои десерти само дома и за нивните најблиски или меѓу оние кои веќе ја презеле домашната креација еден чекор повисоко, без сомнение е неопходно да се знаат основните техники на слатки производи. Санди ќе ги сподели со вас основите на слаткарството, преку едукација преку Интернет тие на тој начин ќе прошетаат се од основните состојки до рецепт за вкусна чоколадна торта.

"Акцентот ќе биде главно на практичниот дел од стекнувањето знаење, и после секој сет ќе ве предизвикам за БАМ предизвик за слатки производи."


Санди Планиншек, слаткарЗа авторот

Sandi Planinšek

Санди Планиншек е готвач по образование и страстен готвач за пециво од срце. Неговата креација е испреплетена со професијата готвач, бидејќи ги знае својствата на сите состојки, нивните предности и недостатоци, така што точно знае кога, како и во кој сооднос да ги користи основните состојки за да ги направи вашите десерти уште подобри. Млад и аспирантен слаткар е полн со трикови, тајни и практични примери за модерна подготовка на десерт.

"Сакам да правам десерти во форма на овошје. Од сите десерти што сум ги создал или пробал досега, најмногу ми се допаѓа лешник.Технички најбарана, но визуелната слика се разликува од другите."

Прегледи на корисници

4.88 од 5 sвезди (34 Рејтинг)
31 од 34 луѓето би го препорачале ова онлајн образование.
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

Тој даде рејтинг , 08.09.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 27.06.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 10.06.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 20.05.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 09.04.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 30.03.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 25.03.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 12.03.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 26.02.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 29.01.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 22.01.2022

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 27.12.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 22.12.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 15.12.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 11.12.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 09.12.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 30.11.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 20.11.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 17.11.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 02.11.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Тој даде рејтинг , 09.09.2021

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Сите сте одлични!”

Тој даде рејтинг Шпела М., 15.04.2021

Се надевам дека ќе станам барем малку мајстор за правење на слатки производи.

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Многу поучно.”

Тој даде рејтинг Нивес К., 14.04.2021

Интересно е, многу да се научи за состојките и приборот, а историјата и потеклото се исто така пресудни ...

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Врвен курс!”

Тој даде рејтинг Клавдија К., 08.04.2021

Одличен курс!

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Одушевљен!”

Тој даде рејтинг Нина Н., 23.03.2021

Многу одлични мајстори за слатки производи затоа што им треба многу претходно знаење во основите за слатки производи.

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Многу забавно!”

Тој даде рејтинг Моника Ј., 17.03.2021

Ми недостига демонстрацијата како да се состави колачот слој по слој. Инаку, тоа е многу забавно, но истовремено и стресно. Идеално за време на Корона кога сите сме дома...

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Одлична тема!”

Тој даде рејтинг Петра Ш., 16.03.2021

Онлајн курсевите се навистина одлични и едвај ги чекам следните.

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Сите корисни информации на едно место”

Тој даде рејтинг Санела Б., 15.03.2021

Само вистинската содржина за нас аматери. Многу корисни информации на едно место, нема потреба да сурфате на интернет со часови. Курсот на Санди за основите на слаткарницата им го препорачувам на сите пекари аматери, па дури и на оние кои се поискусни во пекарството.

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Многу корисни информации!”

Тој даде рејтинг Мартина С., 14.03.2021

Добив многу корисни информации. Можеби е добра идеја да се покаже и како да се состави тортата, за вистински почетници. Инаку, многу задоволен од купените содржини.

“Вистински мајстори за слатки производи :)”

Тој даде рејтинг Шпела С., 11.03.2021

Сите комплименти за Санди, но како почетник, би сакал повеќе информации за подготовката... Рецептите би можеле да го опишат методот подетално.

“Многу нови знаења!”

Тој даде рејтинг Клара Х., 08.03.2021

Стекнав многу нови теоретски знаења и научив многу тајни кои помагаат да се направи десертот повкусен. Објаснувањето понекогаш беше малку нејасно, но тоа не влијае на крајниот резултат и сè уште добивате многу квалитетно знаење.

“Супер БАМ предизвици за слатки производи!”

Тој даде рејтинг Себастјан О., 05.03.2021

Навистина ми се допаѓаат БАМ предизвици за слатки производи на крајот од секое поглавје. Тие ми дозволуваат да го тестирам наученото и ја поттикнуваат мојата креативност. Одлично е, го препорачувам!

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Одлично онлајн образование!”

Тој даде рејтинг Сузана Ч., 25.02.2021

Мислам дека секој што сака да пече домашни десерти треба да ја преземе содржината и да започне со онлајн курсевите за основни техники за правење на пециво. Морам да признаам дека до сега не знаев дека треба да додадеме малку маснотии (бадемово брашно и сл.) во тестото да биде тесто сунѓерсто и да се даде подобра текстура. Го препорачувам на сите!

Онлајн образование препорачено за пријатели..

“Одлично!”

Тој даде рејтинг Матиц М., 23.02.2021

Импресиониран од курсевите. Веќе се радувам на нови теми.

Онлајн образование препорачено за пријатели..

Најчесто поставувани прашања

Во вашиот кориснички профил можете да го најдете јазичето „Заработете 300 денари“. Се што треба да направиш е да го споделиш твое одлично корисничко искуство со твои пријатели. Кога пријателите ќе се регистрираат со твој код за активирање, тие добиваат кредит од 300 денари, за секое нивно купување ќе добиеш и ти 300 денари. Можеш да ја следиш твоја кредитна вредност во твој БАМ паричник и да ја користиш за купување на твое следно онлајн образование.

Линк со упатства за активирање на вашата корисничка сметка се добива по пошта. Можеш да пристапиш до избрана веб -содржина со правилно внесување на е -пошта и лозинка што ги користевте за купување и правилно внесување на кодот за активирање. Содржина се наоѓа во профил, под делот „Мои онлајн курсеви“.
Повеќе прашања

28.90 $